giovedì 26 aprile 2007

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2007-2008

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2007-2008



Η Ιταλική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο ανακοινώνουν ότι και για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2007-2008, η Ιταλική Κυβέρνηση διαθέτει έναν ορισμένο αριθμό υποτροφιών σε νέους έλληνες μελετητές για έρευνα και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιταλία.
Οι υποτροφίες μπορούν να δοθούν και για μαθήματα Ιταλικής Γλώσσας και Κουλτούρας στα Πανεπιστήμια για Ξένους της Περούτζια, της Σιένα ή Ρόμα 3.
Οι υποψήφιοι για έρευνα και μεταπτυχιακές σπουδές θα πρέπει να έχουν καλή γνώση της Ιταλικής Γλώσσας και να κατέχουν τον απαιτούμενο τίτλο σπουδών για την εγγραφή τους στα Ιταλικά Ιδρύματα της επιλογής τους.
Το όριο ηλικίας για την απόκτηση της υποτροφίας έχει καθοριστεί από τα Ιταλικά Ιδρύματα στα οποία οι υποψήφιοι προτίθενται να εγγραφούν και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπερβαίνει το 35ο έτος της ηλικίας τους.
Οι υπότροφοι της Ιταλικής Κυβέρνησης που θα επιλεχθούν, θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις Σχολές Ειδικότητας και τα Τμήματα Εξειδίκευσης στα Ιταλικά Κρατικά Πανεπιστήμια, όπως επίσης και τις Ακαδημίες Καλών Τεχνών καθώς και τα Μουσικά Ωδεία.
Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν μέχρι τις 04 Μαίου 2007 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο – Πατησίων 47, τηλ. 210/5242646 – για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για την παραλαβή των αιτήσεων.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την συμμετοχή στην επιλογή των υποψηφίων είναι τα εξής:
Δύο συστατικές επιστολές από Ακαδημαϊκούς ή Επιστήμονες διεθνούς κύρους
το πρόγραμμα των σπουδών ή της έρευνας που προτίθενται να πραγματοποιήσουν
φωτοτυπία του τίτλου σπουδών που κατέχουν
οποιοδήποτε άλλο τίτλο θεωρούν σημαντικό για το διαγωνισμό.

Οι προαναφερόμενες υποτροφίες μπορούν να δοθούν μόνο σε έλληνες πολίτες και για διδακτορικές σπουδές και μάστερ στα Ιταλικά Πανεπιστήμια σύμφωνα με τον κανονισμό τους. Στις Σχολές Ειδικότητας δεν περιλαμβάνονται οι Ιατρικές Σχολές.

Πληροφορίες: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, οδός Πατησίων 47, Αθήνα. Τηλ. 210/5242646 – ή στις διευθύνσεις:
www.iic.gr, www.iicatene.esteri.it

Etichette:

0 Commenti:

Posta un commento

Iscriviti a Commenti sul post [Atom]

<< Home page